Omgeving

Normaal wordt de omgeving opgebouwd vanuit voorzieningen op locatie en in de regio. Bij ons op Hoeve Twente willen we daar een belangrijk item aan toevoegen. “Er is niets, terug naar even niets.” Niet de drukte om je heen. Niets moeten, gewoon even genieten op de ruime, rustgevende camperplaats of in één van de natuurlijk uitgeruste chalets.

Wij hebben gekozen voor een ruim opgezette camperplaats waarbij vrij een plekje uitgekozen kan worden. Voor de chalets hebben wij er bewust voor gekozen dat u uw auto niet bij het chalet kunt parkeren zodat de natuurlijke setting wordt behouden. Daarnaast staan de chalets minimaal 35 meter uit elkaar dus ervaart u echt optimale rust.

Hierdoor ervaar je de gedachtengoed van onze locatie. Waar de kracht van de natuur, tot rust komen en letterlijk ruimte hebben ervaren kan worden. Een speeltuin of zwembad is hier bijvoorbeeld niet. Een unieke plek waar u ouderwets kan genieten van de Hei en daarbij horende natuur.

Ligging

Hoeve Twente is gevestigd in Midden-Limburg. De locatie ligt tussen de steden Venlo, Roermond en Weert. Tussen de dorpen Heythuysen, Heibloem en Eind. Tussen de grote natuurgebieden De Peel, Het Leudal en de Maasplassen. Ten slotte omringt door stukjes ongerepte natuur zoals de Asbroekerheide, Sarsven en de Banen, Waterbloem en de Neerpeelbeek. In de omgeving zijn dan ook vele wandel en fiets mogelijkheden.

Roermond

Roermond wordt vrijwel direct gekoppeld aan het outlet en de Maas. Rondom Roermond kunt u aan de Maas genieten van verschillende activiteiten of lekker een duik nemen op dagstrand de Weerd. Als je op Hoeve Twente bent, vergeet een dagje Outlet Roermond niet. Op minder dan twintig minuten rijden ligt in de frisse buitenlucht een Center waar je naar hartenlust kunt winkelen. Dit outlet center is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste en meest succesvolle outlet van Europa met ruim 200 winkels en 25 horecagelegenheden. Daarnaast ligt op slechts drie minuten loopafstand de historische binnenstad waar je ook meer dan genoeg cultuur kunt opsnuiven en lekker kunt winkelen.

Leudal

Het Leudal is een natuurgebied dat bestempeld is als natura 2000 gebied. Voor vele in de omgeving en in de gemeente Leudal is dit het pronkstuk van de omgeving. De authentieke watermolen, de Sint Ursulamolen, waarbij je je terug in de tijd waant. Het prachtige natuurgebied leent zich uitstekend voor lange (of korte) wandelingen en fietstochten. Tot slot zijn de beekdalen in het Leudal ook zeker het bezoeken waard dankzij hun schilderachtige schoonheid. Deze dalen zijn begroeid met hazelaar, berk en wilg met allerlei kleine beekjes die tussen de bomen door slingeren.

Asbroekerheide (Kirkelsberg)

Hoeve Twente grenst direct aan natuur- en stiltegebied Asbroekerheide. Dit ongeveer 200 hectare grote stiltegebied is een bosgebied dat voornamelijk uit naaldbos bestaat. Dit is ontstaan op een voormalig heide- en stuifzandgebied. Levend stuifzand is nog te vinden bij de Kirkelsberg. Stiltegebieden zijn geïntroduceerd in het belang voor de rustzoekende mens en hebben dan ook een duidelijke functie ten behoeve van extensieve recreatie. Ze zijn een belangrijke factor voor de leefbaarheid voor omwonenden. Daarnaast zijn stiltegebieden een voorwaarde voor de instandhouding van bepaalde fauna. In Asbroekerheide gaat het dan bijvoorbeeld om verschillende vogels die extra gevoelig voor geluid zijn, zoals de Roerdomp, Nachtzwaluw, Wielewaal, Boomleeuwerik en kraanvogel. In 2020 is bij een meting van de Nederlandse Stichting Geluidshinder de Asbroekerheide betiteld als stilste plekje van Limburg. Bij de landelijke uitreiking is dit gebied op de derde plaats geëindigd.